Jdi na obsah Jdi na menu

Historie

S myšlenkou možnosti závodění jsme přišli někdy na jaře roku 2015. Po dlouhém přemýšlení a rozhodování, jsme následně koupili v létě téhož roku VW Golf III. Ten jsme pak dlouze upravovali a předělávali tak, aby jsme s ním mohli vyjet na trať. Vybraným seriálem kde závodíme je Amater Rallye.

V lednu 2016, jsme si zajeli jeden závod zkušebně se seriovým vozem. Tím bylo Subaru Impreza 2.0.

Následovali již dva závody s vozem VW Golf III. Ten první představení nedokončil pro poruchu brzd. Druhé již dokončil zdárně, ale dostal tak strašně zabrat, že jsme se ho již nepokoušeli opravit. Upravený Golf tak skončil na ukázce během dětského dne ve Vesci 2016 kde byl podpálen.

Na podzim roku 2016 jsme se rozhodli koupit nové vozidlo. Dlouze jsme vybírali a z mnoha důvodů jsme se rozhodli již auto nestavět, ale koupit normální seriové vozidlo a nechat ho na číslech. Z toho důvodu jsme z Německa přivezli Ford Focus ST170. Trochu opomíjený hothatch z roku 2002 se jevil jako dokonalé náčiní pro naše potřeby. Po prakticky celé odjeté sezoně jsme však zjistili, že tomu tak opravdu není... Byť přes celkem dobré výsledky (2x 1 místo 2x 2 místo), se ukázalo, že vozidlo není vhodné. V seriovém provedení nedisponovalo dostatečně pevnými částmi podvozku a celkově náhradní díly na tuto speciální variantu nejsou vůbec levné a i jejich dostupnost je tristní. Na normální ježdění je tedy vozidlo dobré, ale na závodění, byť na amaterské úrovni, nikoliv.

Z toho důvodu jsme se rozhodli jít znovu jinou cestou. Po krátkém přemýšlení a rychlé prohlídce internetové nabídky, jsme si přivezli domů již kompletně postavený závodní speciál Škodu Favorit. Vozidlo v blízké době plánujeme řádně otestovat.

Na podzim roku 2016 jsme také založili občanský spolek Red Umbrella z.s. pod kterým také závodíme.

V téže době jako byl založen spolek, jsme začali oficiální spolupráci s Českou podnikatelskou pojišťovnou a.s.

Po zkušenostech s amaterskou rally a speciály na rally se tým udává směrem zkusit aspoň jeden podnik ČMPR.

Bohužel pro velkou časovou vytíženost řidiče (jakože mě...) se nedaří příliš závodit a starat se o vozidlo. Přichází tedy idea začít jezdit jiné podniky v době kdy máme víc času.